Ninja turtle vol 3

"Mud up it ah lick and it ah lick and it ah lick" chattade en viss Super Cat över rytmen som kom att heta just Mud up. På rytmalbumet med Mud up finns inte Super cat's cut med, men däremot en hel del andra feta grejer.

Först ut är Cutty Ranks med låten "Liberty" som inte alls är dålig men inte heller något speciellt. Skivan gjordes ju någon gång under Cuttys glansperiod och som bekant hade han svårt att misslyckas på feta rytmer på den tiden. Andra artist ut är en av mina personliga favoriter, Daddy Lizard. På A-sidan kör han låten "Kill Bow cat" där han chattar om att döda bow cat's vad det nu är. På B-sidan har vi samma låt fast i soundboyslaktarversion, då heter låten helt enkelt "Kill sound boy". En utmärkt låt för ljudpojksmörder i och andra aktiviteter. Resten av B-sidan är lite ljummen, Peter Metro passar inte riktig på rytmen på nå vänster, Clement Irie är lite för smörig vilket i och för sig inte är alltför ovanligt och Papa San når inte upp till sin bästa nivå. Lite tråkigt att de tre inte utnyttjade rytmen bättre.

På B-sidan blir det lite bättre, först hör vi Flourgon på rytmen som passar utmärkt för hans stil. "Say no" heter den och har jag fattat det rätt så handlar den om kvinnomisshandel, rätt skumt att en så fet låt kan beröra ett sånt hemskt ämne. Efter Flourgon kommer den tidigare nämnda "Kill sound boy" med pappa ödla. Trejde spåret görs av den för mig tidigare okända Lady Venus. Låten heter "Friend me mate" och när man lyssnar på den förstår man kanske varför Lady Venus inte är kändast i världen då låten inte är nåt vidare bra. Refrängen har samma melodi som någon barnvisa, jag kan dock inte sätta fingret på vilken. Lite kul är dock att hon använder samma gimmick som Reggie Stepper, ni vet den där han kvider fram ett skitnödigt "uuuuuuuuhhhh". Lady Venus låter dock ännu mer skitnödig och hade utan tvekat kunnat gästa på Screaming Jay Hawkings klassiska låt "Constipation blues".

Efter Lady Venus kommer den lite mer skillade Junie Ranks med en av skivans fetaste låtar. "X-rated" heter den och handlar om män med stora snaschar.

"Dem got dem big dick but dem cyaan use it
likkle pirahna ah dem a do it
Dem got dem big dick but dem cyaan use it
baby pirahna ah dem a do it"


Kul refräng! Hon refererar också till raketer utan bränsle och använder också andra spännande liknelser. Under ett parti i låten härmar hon också hur "punanin" pruttar om den uttsätts för alltför stora snaschar. Underbart mysig låt för alla som vill boosta självförtroendet lite. Sista låten är gjord av Wayne fire och heter "who say man done" och handlar om mannens ejakueringstid. Ni som inte vet vad det betyder kan slå upp det. Visserligen lite kul slackness men inte på långa vägar lika kul som Junie Ranks småpickapöjkglorifiering!

Jag har lite småsvårt för rytmskivor, såklart lessnar man på att lyssna på samma rytm efter ett tag och oftast tycker jag att bara ett fåtal av låtarna håller måttet. Det gäller även för Ninja Turtle vol 3

/Choppa

Kommentarer
Postat av: Ranking Erik

Såvitt jag vet är en "Bow cat" en man som "går ner" på sin kvinna, även kallad "pussy sucka". seeeeen?

2009-02-02 @ 22:37:02
Postat av: Chopperator

hehe! seeeen!

2009-02-02 @ 22:42:10
Postat av: Redrum

som beenie säger i nån låt "dem bowcat bwoy cyan drink out a yuh glass", och han ju rätt, det blir rätt äckligt

2009-02-04 @ 17:54:24
Postat av: Alimantado

Yeah, bowcyats äter fitta som jag har förstått det.



Anyway, jag uppskattar vad Reggie Stepper gjort för neutralvokalen. Fy fan vad grym den mannen är.

2009-02-11 @ 05:15:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0